Maxim Emelyanychev

emelyanychev.jpg
Maxim ­Emelyanychev groeide op in een muzikale familie en is afkomstig uit de Russische plaats ­Dzerjinsk. Hier begon hij zijn piano-­opleiding. ­Directie studeerde hij aan het conservatorium van Nizjni Novgorod. In 2006 werd hij aan het conservatorium in Moskou toegelaten tot de directieklas van ­Gennadi ­Rohzdestvenski. Bij Maria Uspanskaya bekwaamde hij zich op ­historische toetsinstrumenten. Maxim Emelyanychev speelt bovendien zink, een blaas­instrument uit de Renaissance.

De musicus won diverse onderscheidingen. Zo viel hij in de prijzen tijdens het Internationale Concours Musica Antiqua in Brugge (2010) en het Hans von Bülow Concours in Meiningen (2012). Als dirigent is Maxim Emelyanychev actief met verschillende ensembles en orkesten.

Hij staat aan het hoofd van Ensemble Il Pomo d’Oro en musiceerde ook met bijvoorbeeld het Philharmonisch Orkest van Nizjni Novgorod, Sinfonia Varsova, het Real ­Orquesta Sinfónica de Sevilla en het Orquesta Nacional de España. Hij is daarnaast oprichter en dirigent van het Jeugd Kamerorkest Veritas.