Pelle van Esch

pellevanesch.jpg

Pelle’s muzikale loopbaan maakte een vliegende start. Als tienjarige schitterde hij met zijn eigen compositie ‘Strange Birds’ in het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble. Drie jaar later herhaalde hij dit kunststuk met ‘Orphan’. Intussen heeft hij vele composities op zijn naam en schreef hij onder andere voor Tania Kross en Eric Vloeimans.
Als componist heeft Pelle zijn sporen dus al verdiend, maar ook als uitvoerend musicus timmert hij aan de weg. Het op de kaart zetten van de bastrombone als solo-instrument is zijn grote passie.

Begin 2017 won hij met lovend jurycommentaar de tweede prijs in de Maassluisse Muziekweek. En kort daarna met gedurfde repertoirekeuze won hij ook het prestigieuze Prinses Christina Concours. Tot slot werd hij door Classic Young Master geselecteerd voor de Meesterproef.

Pelle studeert Compositie en Bastrombone aan de School voor Jong Talent in Den Haag. Compositie studeert hij bij Reza Namavar. Trombonelessen volgt hij bij Pete Saunders en Brandt Attema. Pelle maakt onder andere deel uit van het Young Trombone Collective, het Jong NBE West en sinds kort ook het Jeugd Orkest Nederland.

In 2017 heeft Pelle de onderscheiding Classic Young Master gekregen waarmee hij een tweejarig traject van coaching mag volgen bij de gelijknamige stichting.